Aan de Amstel

Abdelkader Benali
Over de Auteur

© Linda Stulic

Abdelkader Benali (1975) werd geboren in Marokko en groeide op in Rotterdam. Hij debuteerde op 21-jarige leeftijd met de roman Bruiloft aan zee (De Arbeiderspers, 1996), waarvoor hem de Geertjan Lubberhuizenprijs werd toegekend. Zijn tweede roman, zes jaar later verschenen onder de veelzeggende titel De langverwachte (Vassallucci, 2002), werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. Behalve romans schrijft Benali ook toneel, journalistiek werk, en maakte hij samen met zijn vrouw het kookboek Casa Benali (De Arbeiderspers, 2019). In 2020 werd aan Benali De Gouden Ganzenveer uitgereikt, omdat hij als ambassadeur van de Nederlandse taal ‘met zijn enthousiasmerende inzet jongeren weet te bereiken,’ aldus de jury.

abdelkaderbenali.nl

De bijdrage ‘Aan de Amstel’ van Abdelkader Benali maakt deel uit van de ILFU-podcastreeks ‘50 Stories for Tomorrow’, waarvan vanaf nu wekelijks een aflevering verschijnt in dit magazine. In iedere aflevering van de podcast lezen twee schrijvers hun verhaal voor en worden ze geïnterviewd door Mirjam van Hengel. Abdelkader Benali deelt deze podcastaflevering met toneelschrijver Peer Wittenbols.

Behalve via de webplayer hierboven is de podcast ook te luisteren via de gebruikelijke podcastkanalen, zoals bijvoorbeeld Spotify en Apple Podcasts.

Abdelkader Benali
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1