Halfway

WLAZLO

Over de Auteur

WLAZLO leidt je naar een rokerige jazzclub. Een indie rockband klimt het podium op terwijl een slamdichter poëzie brengt over liefde, opgroeien en leven in de stad. De drum en bas gaan hard tekeer, de gitaren schieten snappy riffs in het rond en de stem wisselt tussen intieme slam poetry en melodieuze bariton… Je kan niet anders dan recht springen en dansen. WLAZLO ontstond in 2019 in Brussel. Frontman, zanger en dichter Mattijs Deraedt nodigt je samen met deze internationale mix van muzikanten uit in hun universum: een mix van rock, indie en poëzie. Robert Souery (BE/DRC) en Robin Murphy (VK) staan in voor de gitaren. Roel Gysemans (BE) levert baslijnen en Thomas Wlazlo (PL/BE), de drummer en oprichter van de band, zorgt voor de groove. Hun debuutsingle Footprints werd opgepikt door Radio 1 en kreeg mooie recensies op onder andere Dansende Beren en daMusic.

Dit jaar lanceert ILFU voor het eerst een fringe programmering. ILFU Fringe is een nieuw programma voor taaltalent, tekstexperiment en literair en poëtisch avontuur. Via een open call nodigde ILFU schrijvers die buiten de gebaande paden treden en verhalende experimenten uit om zich aan te melden. De selectie, samengesteld door Aisa Winter, Saman Amini en Maartje Wortel, kreeg een werkbudget, coaching van de selectiecommissie en een plekje in het festival. Drie van de bijdragen vind je in dit magazine, maar ook in TivoliVredenburg, DUMS en bij De Nijverheid kun je Fringe-acts tegenkomen. Een volledig overzicht vind je op ilfu.com/specials/ilfu-fringe.

Wat betekent het om vandaag een man te zijn? Die vraag stelt dichter Mattijs Deraedt zichzelf in zijn debuutbundel De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan. Voor zijn band WLAZLO vertaalde hij de gedichten, verknipte ze en puzzelde ze dan weer samen tot spoken word-salvo’s. Nachtelijke verhalen over leven in de stad, reizen, opgroeien, de zoektocht naar (mannelijke) identiteit, de liefde… De band schreef er de perfecte, nu eens atmosferische en dan weer opzwepende muziek bij. Poëzie op indie rock.

WLAZLO is ook live te zien tijdens de het ILFU Fringe programma in De Utrechtse Muziekschool op 4 oktober. Kijk voor meer informatie en tickets hier.

WLAZLO
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1