Modder Joch

Hendrik de Pecker i.s.m. Vos van der Noordt

Over de Auteur

Hendrik de Pecker is dichter en niet praktiserend ingenieur. In 2019 won hij met zijn gedichten de tweede prijs van Write Now! Eindhoven. In 2018 stond hij met een multidisciplinaire samenstelling op Lowlands. Verder stond hij op Onbederflijk Vers en is hij dit jaar te vinden op de digitale Dichters in de Prinsentuin. Voor de voorstelling Modder Joch die hij op ILFU Fringe presenteert werkt hij samen met muzikant Vos van der Noordt.

Dit jaar lanceert ILFU voor het eerst een fringe programmering. ILFU Fringe is een nieuw programma voor taaltalent, tekstexperiment en literair en poëtisch avontuur. Via een open call nodigde ILFU schrijvers die buiten de gebaande paden treden en verhalende experimenten uit om zich aan te melden. De selectie, samengesteld door Aisa Winter, Saman Amini en Maartje Wortel, kreeg een werkbudget, coaching van de selectiecommissie en een plekje in het festival. Drie van de bijdragen vind je in dit magazine, maar ook in TivoliVredenburg, DUMS en bij De Nijverheid kun je Fringe-acts tegenkomen. Een volledig overzicht vind je op ilfu.com/specials/ilfu-fringe.

Ik heb nooit geweten wat een man is. Ik ben opgevoed door vrouwen. Waar andere jongens hun vaders hadden die hun konden tonen hoe man te worden, moest ik spieken bij de jongens naast mij. Ik heb gezocht bij de rugbyers die voor iedere wedstrijd pre workout snoven en de gappies die de weken wegblowden en hun emoties in dikke klodders uitspuugden op straat. Ik heb ze nooit kunnen begrijpen, toch wilde ik ze worden. Ik kweekte dezelfde spieren en hees die spieren in dezelfde kleding. Ik kon op ze lijken, maar ik zou nooit worden zoals zij. 

In de poëtische raamvertelling Modder Joch gaat dichter Hendrik de Pecker de mannen na die zijn beeld van mannelijkheid hebben gevormd. Jongens die bang zijn voor liefde, naar de hoeren gaan en vervolgens opscheppen met de onderbelichte foto’s op hun mobieltje. Of de mannen die rouw uiten door zich te bezatten en vervolgens met hun dronken harses een gat in de keukendeur te kopstoten. Hendrik hoopt op deze wijze een antwoord te vinden op de vraag: Wat is nou een man?

Hendrik de Pecker i.s.m. Vos van der Noordt
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1