ik wou zo graag

Antoine de Kom
Over de Auteur

© Allard de Witte

Antoine de Kom (1956) is van Nederlands-Surinaamse afkomst en een kleinzoon van Anton de Kom, de bekende Surinaamse nationalist en verzetsstrijder. De Kom bracht een groot deel van zijn jeugd in Suriname door. Van dat verblijf getuigen zijn eerste twee poëziebundels Tropen (Querido, 1991) en De kilte in Brasilia (1995). Daarna publiceerde hij de bundels Zebrahoeven (2001) en Chocoladetranen (2004). De Kom werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en de Ida Gerhardt Poëzieprijs, en bekroond met de VSB Poëzieprijs voor zijn bundel Ritmisch zonder string (2013).

De bijdrage ‘ik wou zo graag’ van Antoine de Kom maakt deel uit van de ILFU-podcastreeks ‘50 Stories for Tomorrow’, waarvan wekelijks een aflevering verschijnt in dit magazine. In iedere aflevering van de podcast lezen twee schrijvers hun verhaal voor en worden ze geïnterviewd door Mirjam van Hengel. Antoine de Kom deelt deze podcastaflevering met schrijver Maarten van der Graaff.

Behalve via de webplayer hierboven is de podcast ook te luisteren via de gebruikelijke podcastkanalen, zoals bijvoorbeeld Spotify en Apple Podcasts.

Antoine de Kom
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan

E-card

Uw naam

Uw e-mail adres

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

1